Schuttingen

Duisterhof Tuinen levert topkwaliteit aan een goede prijs. Het is vooral onze ervaring en ons streven naar een goede samenwerking met de klant die het verschil maken. Keer op keer, elke dag opnieuw. Duisterhof Tuinen is gespecialiseerd in het plaatsen van allerlei soorten schuttingen, vooral schuttingen in hardhout – maar indien u graag een ander soort hout wil gebruiken staan wij hier zeker voor open.
Of u nu een schutting plaatst om meer privacy te hebben, om uw erf af te bakenen of omdat het u veiliger laat voelen, Duisterhof Tuinen kan u perfect adviseren welk soort schutting het best past bij uw wensen, uw stijl en uw tuin.

Houten Schutting

Duisterhof Tuinen is gespecialiseerd in het plaatsen van hardhouten schuttingen. Waarom een schutting plaatsen? Schuttingen zijn perfect om uw erf of tuin af te baken. Een schutting geeft u niet enkel een hoop privacy, u kunt de schutting eveneens gebruiken om planten of struiken tegenop te laten groeien.
Duisterhof Tuinen is gespecialiseerd in het plaatsen van hardhouten schuttingen. Deze hardhouten schuttingen zijn van hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat uw schutting langer meegaat. Zo kan een schutting tot meer dan 75 jaar in de tuin blijven staan. Dat is meer dan 35 jaar langer dan de levensduur van, zeg maar, een betonnen schutting.
Houten schuttingen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende materialen zoals tropisch hardhout, geïmpregneerd dennenhout en hout dat zelfs thermisch gehard is. Deze houtsoorten hebben allemaal een impact op de duurzaamheid, de kleur, het gebruik en de textuur van het hout. Duisterhof Tuinen adviseert u graag welk soort hout het best te gebruiken is.

Horizontale vs verticale planken

Wanneer u ervoor kiest om een schutting te plaatsen heeft u de keuze tussen een schutting met horizontale planken of een schutting met verticale planken. Dit kan een grote impact hebben op het design, de stijl en de vormgeving van uw tuin.
Horizontale planken in licht hardhout kunnen uw tuin namelijk groter laten lijken. Indien u ervoor kiest om deze planken een licht kleurtje te geven kan dit uw tuin moderner of zelfs strakker laten lijken.
Verticale planken met een houtachtige honingkleur kunnen mooi contrasteren met grijstinten terwijl grijze houtsoorten dan weer goed staan bij een kleurrijk bloemenbed.

Schutting plaatsen

schutting plaatsen hovenier

Mooie schutting

Steenkorf schuttingen

Indien u liever geen hout gebruikt kan Duisterhof Tuinen u ook verder helpen met het plaatsen van steenkorf schuttingen. Deze steenkorven zijn vervaardigd uit erg sterk en duurzaam gaas en dan gevuld met stenen. De kleur van de stenen kan u zelf kiezen. Zo kan u bijvoorbeeld opteren voor een lichtere kleur steen om uw tuin lichter en groter te laten lijken. Indien u liever een mediterrane look aan uw tuin geeft kies dan het best voor een gele steen en wanneer u de stenen combineert met een vlonder en wat donker tuinmeubilair kan u opteren voor een donkere steen voor een strakke en luxueuze look.
Indien u vragen heeft over schuttingen of graag inlichtingen wil over welke schutting het best past bij uw wensen, stijl en budget, aarzel dan niet om vandaag nog contact op te nemen met Duisterhof Tuinen. U bent namelijk maar een telefoontje verwijderd van uw droomtuin.

Neem contact met ons op

Wilt u geheel vrijblijvend advies of een offerte ontvangen? Vul onderstaand contactformulier zo compleet mogelijk in, wij zullen uw aanvraag zo spoedig mogelijk behandelen en zo snel mogelijk contact opnemen.